IBS och frukost

I våras fick jag diagnosen IBS. Irriterad magtarm. Det är lite luddigt med den diagnosen tycker jag då läkarna inte vet så mycket om den. Jag fick en lapp med kostråd när jag gick därifrån och kände att den inte gav sådär jättemycket då jag läst mig till ganska mycket på egen hand via nätet. Har märkt att vissa saker kan jag äta lite utav eller ibland. Vissa saker undviker jag helt och vissa saker klarar jag av att äta rätt ofta. Så här kan en frukost se ut.Hårt bröd som är laktos och glutenfritt. Jag köper Wasas bröd. Tycker att det är knäckigt och gott. Helst bakar jag eget, men ibland äter jag utav affärens. Laktosfri turkisk yoghurt med blåbär och egengjord müsli. Jag hackar hasselnötter, mandlar, valnötter och blandar med solroskärnor och kokosflingor. Strör över kanel och steker i kokosolja ca 10 min tills blandningen fått fin färg. Lägger över på fat och ringlar över lite honung och låter det svalna innan jag lägger det i en burk. Denna blandning är god att strö över skivad frukt som dessert också. 

Ha en fin dag! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *