Att leva i nuet

Har sista tiden lyssnat på olika poddar om hur man väljer sina tankar och stressa mindre. Att leva i nuet. Låter klyschigt kanske, men viktigt. Ofta strävar vi hela tiden efter olika saker i livet. Inget fel i det eller att drömma, men vi har ofta en önskan om sådant vi inte har. Att vi skulle vilja ha det på ett visst sätt hemma, att vi önskar att vi borde ha lusten att tex träna mer, vara mer lugn i sinnet mm. ”Tänk vad den har det bra som alltid….” ”Dom har det alltid så fint hemma…”Istället kan vi fokusera på att ”idag känner jag mig såhär i kropp och knopp och jag väljer att tänka bort alla måsten.” ”Imorgon vet jag inget om. Hur jag kommer känna mig då. Eller vad som kommer att hända. Men idag väljer jag att göra detta och tänka såhär.” Vad vill jag? Går det att göra något åt just nu? Inte? Då får vi acceptera läget just nu. Och göra det bästa utav det. Inte alltid lätt, men man får piffa till vardagen med något man tycker om. Skapa bra stämning runt dig. Allt är just nu och allt går över. Mer eller mindre. Fast det kan ta tid. Senare i livet kanske vi kan göra något åt det som känts sådär. Och då är ju det jättebra. Är svaret ”ja”? Då gör vi något åt det. Nu. Annars kommer tanken om detta alltid finnas i dig och poppa upp då och då. Hela riden blir vi påminda. Det känns nästan som om man rensar sig själv när man tar tag i sakerna direkt. Inte skjuta upp även om det också är ok ibland. Inte för långt fram bara. Så skönt att inte behöva ha saker att grubbla över hela tiden eller gå och känna sig orolig för något som faktiskt går att göra något åt. Har tänkt mycket på detta och försöker göra så gott jag kan. Sista månaden har jag känt mig mycket lugnare i sinnet då jag inte har saker att grubbla över. Det som sker sker. Och då tar jag det då. Jag tar inte på mig alla andras betungande saker. Känns som ett jätterörigt inlägg och jag skulle vilja förtydliga mig och skriva mycket mer. Kan bara tipsa om senaste podavsnittet ”Hälsosnack med Viktoria och Lotta” och ”Yogiskt”. ??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *